Wednesday, 30 January 2013

Wordless Wednesday :)

Selepas begaduh, akhirnya hah speaker RM 10 hinggit je....

terbaiklah...hahaha!!


Wednesday, 16 January 2013

Someone Like You...=)

~Never mind I'll find someone like you
I wish nothing but the best
For you too, don't forget me
I beg, I'll remember you say
Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead
Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead yeah~


Pagi yang dingin menjelma dikala pagi rabu menampakkan diri...(chehhhh wahhh! ayat nak gempak!) hahaha! just joking....



Pagi rabu uh aku masuk ke kelas bel (ataupun kelas bahasa inggeris lah katakan...)...so dipendekkan cerita, lecturer aku terpaksa keluar awal atas sebab2 tertentu...mungkin mesyuarat kot...tapi lec aku jenis yang takkan membiarkan studentnya duduk lenggang mak limah balik umah je oi...mesti ditinggalkan kerja...

"So class, i'll leave u a song..and the title is SOMEONE LIKE YOU by ADELE...i want you all to do the summary about this song...and please...don't refer to any reference! understand...?and i'll collect this Friday.."..(lebih kurang bergitulah dia cakap..tak tahulah aku banyak salah grammar ke...hew3!)

Aduhhhh spoilll...aku baru nak santai2...kena hantar jumaat lak uh...pas uh takleh wat reference lak..baru nk tanya pakcik gooooogle..

Kena antar hari jumaat..hehehe so ada masa2 hari...lek dulu....

Pada malam khamis.....

Hah satu ayat un aku tak buat...adoiii member aku semua macam selamber rock je...tapi stat kul 12 malam baru dowg teringat...hahhaha aku gasak gelakkan dowg..tapi last2 aku pulak yang kena gelak...(mana taknya...gelakkan owg tapi aku pun tak buat..adoi3!

Sanggup aku memperuntukkan sikit kouta brokband aku untuk mendownload video lagu adele neh...(download lagu je ape barang...tak de feel lah...huahuahua!)



Setelah memutarkan lagu neh sebanyak mungkin (sebab nak cepat masuk otak...) akhirnya otak aku dah hampir tepu nak dengar lagu ni...still tak dapat nak masuk gak dengan lagu adele neh...maksud dia mendalam betul...aku bukak wiki jap...rupanya lagu ni dibuat masa adele dah putus dengan bf dia... (patotlah mendalam je maksdnya..)

Akhirnya aku break jgk law yang lec aku bagi...(lepas tengok member aku buat jap je..ada gak yang dah siap..rupanya dowg rujuk pakcik google...sakit je hati aku...) ada gak lah aku dapat hint...macam2 pendapat aku tengok..ada gak yang meluahkan perasaan pun ada..hahaha!...lepas tu cepat2 aku siapkan..haha copy and paste is the most great way!

Tapi aku rasa macam tak jujur lak..aku rasa bersalah lah...aku rasa macam tak puas sebab aku bukan buat atas usaha aku sendiri...adoiii macam mana ni...akhirnya aku ronyokkan kertas aku yang aku buat tadi...aku bukak kertas baru...and mula memutarkan lagu tadi...tapi kali ni aku pakai earphone...biar kasi feel..

Lepas tu dokk jam 1 pun aku masih blur...member gua chat kat fb...dia tanya sal aku tak tdo ag...aku pun menyatakan ape yang aku buat..last2 dia cakap simple je...

"ko bayangkan macam benda tu berlaku kat kau..."

Eh bdk ni...macam genius je..tapi betul gak ape yang dia cakap..aku tak nafikan...akhirnya aku pun buat ape yang dia cakap...

Setengah jam kemudian..nukilan seorang bakal engineer yang terkenal dengan buat kerja last2 minit...hahaha!



~This song ,SOMEONE LIKE YOU, is about a woman which have the hardest part in her life.That part begin when she hear that the man which her loves most is settle down and getting married with someone else with someone else which he love.Although she hard to accept the faith, but she never grudge. The past is gone and she know that the best way is to move on,even find someone else that maybe just like that man,to settle down with. She just want the man to be happy with the woman which she has married and hope that he will not forget her because she will never forget him, eventhough it hurts her to know that it's not her he's happy with.~

Walaupun terabur grammar mistake aku, tapi aku faham maksd lagu tu akhirnya...

p/s: tetiba hari jumaaat, lec lupa nak kutip...adoii spoiilll!!