Thursday, 29 November 2012

Kaki Kafe Ber'Wifi'

Waaaa aku nak melalak leh tak? wuuuu esok dah kena balik penang...tak puaslah siot..macam kejap je cuti ni...member un ramai yang baru nak start cuti mana yang duduk kat politek tu...(weh aku dah nak balik lah woi!!)sampai hati korang...tak kurang jugak yang cuti kejap gila...(nak2 kawan aku nurse uh...sekali lagi aku cakap...dia laki!!)

Oklah memandangkan cuti pun dah nak abez, biarlah aku konklusikan ke mana aku menghabiskan masa aku seharian ketika cuti...

Bila aku cek2 balik siap buat bar chart ngn pie chart, table, peratus n degree...hah sume aku tipu..korang bulat-bulat percaya wat pe...hahaha!)...ok sambung cerita...bila difikirkan balik, kebanyakkan aku habiskan melepak di kafe-kafe yang mempunyai wifi...function-download memacam terutama movie...hahaha

Time orang belum cuti masa ari uh biasalah an...sume bangun pagi-pagi capai beg nak pegi sekolah...(setakat ni aku tak dengar lagi semua buku teks diganti dengan tablet bagi meringankan beban beg...so aku konklusikan semua pergi sekolah bawak beg...hehehe...)

Aku pun sama jugak..bangun pagi-pagi, siap bagai-bagai semua...capai beg LAPTOP and my destination- ke kafe yang mempunyai wifi laju...hahaha!

Dalam proses nak mencari kafe yang mempunyai wifi yang ohsem lajunya,memang memakan masa jugaklah...terutamanya duit un masyuk jugak keluar sebab mana ada owg minum plain water or skyjuice duduk sampai berjam-jam nak download movie an? mau bankrupt tauke kedai uh jadi taugeh...hahaha!

So setakat ni, aku cuma jumpa dua je kafe yang mempunyai wifi ohsem lajunya (kelajuan dikira pada waktu tidak ramai orang iaitu waktu pagi...)...yang pertama ialah Nanyang White Coffee kat OS..

ni bdk kaki menghabiskan kouta kafe...hahaha!
Wifi kat NY ni memag ohsem ketika pada waktu pagi masa orang tengah tak ramai nak bukak..pergh gasak aku download movie..hahaha...Lagi satu yang menyebabkan aku suka pergi sini ialah makan dorang murah (memanglah tak boleh challenge mamak atau warung punya sedap n murah tapi dalam golongan kafe-kafe memang murahlah dikatakan...)

Lagi satu tempat yang aku pergi ialah Old Town White Coffee kat os jugak...
old town...like 5 star restaurant wif full of bangla n nepal

Wifi dia memang ohsem lah beb...laju pun yer jugak...

lu tau mana dia sorok pasword wifi? kat blakang kertas yg ada tisu uh..
hahaha!
Tapi lecehnya kat Old Town ni makanan dia memang mahal nak mampos...aku pun tak faham kenapa...dah lah ramai pekerja bangla ke nepal kat dalam uh...benci aku dok2 memandang aku...(gay ke ape..?)

nampak sedap
Macam mana aku kata mahal? setakat ni ape pun makanan aku beli...mesti cecah 10 hinggit punya...sebab tax dia sampai 3 hinggt...wadefish!!

Secara totalnya memang aku akan pergi ke Nanyang...

Movie yang aku download? banyak jugaklah...hahaha!!(rasanya law pakai wifi kat umah memang bapak aku dah bising gila...sebab abez kouta download movie..hahaha!)

p/s..abang2 kat kafe uh janganlah cop muka saya wanted aww! sampai nak tukar pasword lak...hukhukhuk! law saya xde abg bankrupt aww..hahaha!

Wednesday, 28 November 2012

Monday, 26 November 2012

Shopping Hatrik

Dulu aku asyik je ikut mak aku pegi shopping...aku dah lah memang malas nak shopping2 ni...aku an laki...memang tak kisahlah aku kuar dengan sape un kalau tiba tempat shopping, aku akan biarkan dorang shopping n aku akan ke mana agaknya?of courselah tempat gaming!!hahaha(dah besar un nak main game..)

sekadar hiasan
Mestilah...alaaaa kalau korang uh 2 pun same entah agaknya...hahaha...

Tapi...satu shopping je yang aku minat...hahaha...shopping kat PC Fair! huahuahua!

Baru-baru ni tempat aku ada pc fair...hahaha 3 hari dia buat pc fair, 3 hari aku datang...hahaha!

Ok memandangkan ada 3 hari...aku bahagikan pada 3 fasa...hahaha

Fasa 1...(hari pertama)
Aku namakan fasa shopping window...ngeh3...okeh lepas aku tgk break dance...eh salah...lepas tgk breaking dawn, (alamak kantoi lak aku tgk breaking dawn...comform kena ktuk ngn mmber aku ni...)

"weh jambulah tgk breaking dawn...hahaha"

mampus aku...

Pedulilah...sambung cerita...lepas aku tengok cerita uh,aku pun terus ke pc fair...so macam biasalah...aku tawaf berkali-kali macam tawaf haji (lebih kot) tapi aku tak beli un ape2...hahaha...sampai orang kat situ dah familiar dengan aku kot...

Selalu bila kita lalu gasaklah orang bagi flyer atau iklan ape2 entah...nak elak xleh...so aku kumpul jelah...lama2 dorang dah cam muka aku...tros xbg...hahahha...

Fasa 2...(hari kedua)
Hah fasa ni yg aku idamkan...sampai je kat lokasi terus beli ape yang aku nak tanpa segan silu...huahahaha!!... Pas uh penat...lepak jap kat old town...pas uh pegi sambung balik...hahahah!!(so tak heranlah baki duit ptptn cepat je habis macam air ngalir...ngggeeee peace yo!)

old town mahal siot...=,=!

Ok ape yang aku beli tak banyak un...dua benda je...(gaya tulis macam beli semua je yang ada kat situ...hahhaha!)...xdelah...aku dah banyak barang ada...so wat ape nak membazir an?...aku beli barang yang xde je...aku beli kaspersky wireless mouse dengan cover untuk laptop aku...


mouse wireless RM 18 hinggit je...
(tu pun nak mintak kurang pun takleh...hareemmm)
cover untuk laptop aku...

Fasa 3...(hari ketiga atau hari terakhir)
Sebenarnya hari ni tak wujud pun....tapi situasi yang membolehkan fasa ni wujud ialah macam ni...

Aku tengah sronok dengan wireless mouse aku...main counter strike lah...ape ag...hahaha...tiba-tiba mak aku perasan...

"eh wireless mouse baru ke"

"haah...nape"

"berape uh?"

"rm18 je...murah uh...ngeh3"

"hah bagus3...belikan satu ea?hehehe" kata mak aku sambil mengenyitkan matanya...

Hah dah agak dah...so aku pun pergilah untuk hari last neh...untung-untung je aku sampai awal..nampaknya wireless mouse tu memang laris...turn aku datang je tinggal satu je...terus aku sambar...tengok pakcik sebelah aku macam nak je...terus aku bayar and chiaw!


beranak lagi satu....hahaha!

Hah dah beranak lagi satu mouse aku ni...hahhaha!!


posted from Bloggeroid

Saturday, 24 November 2012

Sup Cendawan and MSG

Hari ni memang sangat bosan...tal taulah siot nak wat ape...kalau biasanya memang aku dah lepak.kat kafe n download movie...tapi takde cerita menarik...(mesti waiter uh rindukan aku....hahaha! gurau3...)

tak percaya aku munum sorang?hah pegi belikan untuk aku...
hahaha!
Hari ni lak tetiba panas lain macam...sampai sebotol kickappo besar aku habiskan..hahhaa..oklah hari ni tergerak nak bercerita tentang sup cendawan...

Selalunya waktu malam masa studylah room mate aku selalu belanja aku sup cendawan...tapi sup campbell je...ngeh3...tapi tetengah malam layan sup cendawan sambil tengok movie memang layan siot..(weh tak study ke ape?)...ngeeee lalala...:-P

Alaaaa biasalah waktu bermalasan...sup campbell sedap gak aww...

sekadar hiasan...ngee~

Tapi xleh makan selalu...sup campbell banyak jugak monosodium glutamate atau bahasa orang kampung den cakap MSG....(hahaha...ingat lagi cikgu razi ajar kimia...tapi maaf cikgu...saya dengan kimia tak de jodoh..ngeee~)

Hah bagi yang tak tau sebenarnya salah satu hobi aku yang pelik ialah ber'western'...hahaha!...Sebelum member aku si faris balik ari uh, aku keluar makan dengan dia lagi sekali sebelum dia balik lah katakan... Dulu aku penah cerita sal wrapped beef an?..kali ni aku pergi makan kat tempat yang sama tapi aq order menu lainlah...saja nak merasa...

menu yang aku order...chicken steak wif blackpaper sauce...yummy!
terliur?murah je...ngeee~

Specialnya kali aku datang dia ada promotion...mungkin sebab aku tulis pasal makanan dia dalam blog...hahaha!...hanya tambah seringgit untuk semangkuk sup cendawan..


Tapi kedekut...bagi seceduk je sup...(ceh tak guna...)...tapi leh tahanlah...(Tapi still kedekut taik hidung masin...itu xkan mengubah persepsi aku terhadap kedai uh....)hehehe!...well sup dia agak cair sedikit tapi leh tahan sedapnya...nak cuba?

hang tengok ni! kedekut bagi seceduk je...bengang gila muka aku! =,=!

Baru-baru ni aku ke pizza hut...(asyik pizza je kau ni an...adoi...)...alaaaa saja nak pekena hidangan sampingan...asyik makan pizza je mesti boring an?....so dalam set yg diorder ada sup cendawan...aku punya jakun habis licin sup cendawan pizza aku hirup tanpa rasa segan silu..orang semua makan pakai sudu...


asyik makan piza je...sekali sekala makan hidangan sampingan dia...
ngeee~ nak tak?jom order sup cendawan...

Tapi aku ape peduli..aku orang kampung... Hirup je sesedap rasa...Orang semua pandang kerek je...(tak puas hati cakaplah oi...aku taulah korang berpura-pura je pakai sudu..dalam hati nak je dihirup macam aku...)hahaha...!

Sama je mana-mana aku pergi memang sup cendawan dia kaya dengan MSG je...kalau bapak aku makan memang leh pening..sebab darah tinggi...nasib baik aku muda lagi...hehehe

sup cendawan pekat...sedap dihirup begitu sahaja...
Aku masih mencari sup cendawan yang tak menggunakan MSG...(ada ke?)yang uh aku tak tau...hahhaha saja je mencari...sebab kalau korang makan, korang leh rasa sendiri betapa pekatnya dowg yang tukang wat sup cendawan ni letak MSG dalam makanan dorang...sebab nak kasi sup dorang sedap....

Tapi walau ape pun aku masih seorang yang normal ok?aku still makan maggi yang korang jadikan makanan hidup n mati uh...aku pun samalah!(nak2 bila dah lari budget ptptn...hew3!! ~sambil korek hidung~)

Yang uh aku tipu...kehkhekhe...

Secara overall setakat ni paling sedap yang penah aku rasa adalah kT pizzahut...kalau korang ada lokasi lagi menarik bagitaw aku k?chaiok!
posted from Bloggeroid

Wednesday, 21 November 2012

Apabila Terlampau Kreatif..

Tetengah tengok tv tetiba lak leh lapar...(memang kaki mencekik je aku ni...hahaha)...habis nak buat macam mana lah der..perut lapar...karang tak makan matilak aku...(eleh padahal baru lepas makan...)ngeh3...

Aku tahan je nafsu ni...ni kalau ada faris (member baik) aku ni memang aku dah kuar pergi ber'western' dengan dia...ngeh3...tapi sayang, nurse lah katakan..terpaksa balik awal...kadang-kadang kecian gak...(weh tak payah nak kesiankan oranglah..kau uh tak makan lagi...)

Okeh-okeh...hah akhirnya aku kalah pada hawa nafsu...ish tak boleh jadi...terpaksa juga jadi Masterchef...hahahaa!

Tuan-tuan dan Puan-puan...(dalam suara chef wan)...hari ini kita akan memasak bubur...bubur ape? wait n see...ngee...langkah pertama, kita panggil mak kita dan mintak dia masakkan bubur! huahuahua...

Langkah kedua duduk depan laptop sambil menunggu bubur masak...dan langkah ketiga bila rice cooker dah berbunyi, maknanya bubur kita siap!!walah! marvellous! bubur kosong!

sorry tak sempat nak snap...amek kat google je..hahaha!
Tapi tak best lah plak bila kosong je an...so aku menggunakan seluruh otak enginnering aku (walaupun takde kaitan dengan memasak bubur...hahaha) untuk menambahkan perasa dalam bubur ni...hahaha!

Aku nampak lak ada lobak masin...hah boleh lah test ni...aku letak sikit dulu...rasa...hrmmmmm arh tak cukup lagi ni...tambah lagi....dah tutup permukaan bubur uh dengan lobak masin aku pun rasa...

Puittt...masin sangat lah pulak...

Tak boleh jadi...aku pun letak sambal yang biasa orang letak dalam bubur...(aku pun dah lupa nama dia...sebab aku tau makan je..muehhehehe! sambil korek hidung...hah tipu...)

Bila dah letak sambal tak cukup umph lah..ngeh3...bukaklah peti ais...hah jumpa sambal kicap!

Maka sambal kicap un jadi salah satu resipi aku...walahweh!

Oit!jangan cakap pelik...sedap aww!
Akhirnya siap juga!! bubur ohsemmm!!licin aku kerjakan...hahaha!!

Next morning...tandas sepanjang hari...cehhh haremmm...=,=!



Monday, 19 November 2012

Aku Tutor Addmath SPM??

First of all....aku bagi warning...jangan gelak...wuuu aku tau aku tak layak...wuuuu~..

Kisah `tragis` aku bermula apabila aku tengah lepak dengan member aku faris n farid..farid ni adik kepada faris..faris ni sebaya dengan aku manakala adik dia muda staon...so taon ni dia amek spmlah...ngeeee

yang uh farid...hahaha!

Tetengah lepak tetiba lak adiknya berkata pada aku...

`bro,tolong aku leh tak?'

'laaa tolong apa lak ni...?'

'alaaaa aku nak mintak tlg sikit je...'

'hah ape dia?'

'dulu kau spm ko addmath dapat brape?'

'aaaaaa sikit je bro...wuuuu!' muka aku segan nak bagi tau'

'alaaaaa bagitaulah...'

'addmath gua A- je'

'bangkai...weh oklah uh...ajar aku add math bro?'

'what!!!???'
camnilah aku....ngeee~


Aku bukan taknak ajar tapi aku bagitau koranglah...untuk pengetahuan korang aku ni antara pelajar bermasalah addmath...sepanjang aku berada kat saser dulu aku cuma lulus 2kali je bro...(tu pun ngam2 dapat 40..lepas uh memanjang je gagal...haremmm)

Yup that's right...korang tak salah tengok atau baca...(tak payahlah ko nak sibuk-sibuk tekan button refresh uh)..tiap-tiap pagi aku kena pergi kat sekolah seawal 6 pagi untuk hadir kelas pemulihan addmath...wuuuu teruk lah siot...

Namun dengan azam yang kuat and komitmen guru yang tersangat super duper awesome, akhirnya aku berjaya jugak dapat A- lam addmath (atau subjek killer neh)...thanks sangat2 kat cikgu addmath aku kat saser (terutamanya cikgu azhar n cg salhalida yang comel!) sebab tak jemu mengajar budak tepu addmath cam saya ni...wuuuu!

Back to the story...aku rasa bersalah kalau tak ajar member aku ni...sebab aku taknak kedekut ilmu...ilmu milik semua...so aku pun wat keputusan...

'ok aku ajar ko...tapi aku banyak dah lupa...'

'okeh cantik! Aku cuma nak lulus je along...'

Aku dah agak dah...same je cam aku...tapi semangat dia aku suka...macam aku...ngeee~

Azam penting untuk seseorang nak.lakukan perubahan...aku puji member aku ni...

So aku pun mula menjadi tutor peribadi untuk member aku ni... Aku ajar ape yang aku tau sehabis baik... Aku bagi dia semua fail addmath yang aku dapat kat saser...aku pun nak tengok member aku berjaya jugak...

'bro esok aku addmath...doakan aku bro...'

'takde hal...member aku juga...' aku berkata pada kelas terakhir petang tadi...cehhh..

Gud luck pada pada farid and tak.lupa juga pada semua yang amek addmath esok...chaiok3 semua... we all will be killed if we not killed the killer subject first...(ayat aku sendiri..ngeh3!)

Percaya cakap aku...Lepas habis addmath mesti rasa nak melayang kejap sebelum sedar kembali...weeee~

For spm addmath candidates..:)

posted from Bloggeroid

Sunday, 18 November 2012

Auto atau Manual?

Kalaulah diberi pilihan antara kereta auto atau kereta manual, mana korang pilih agaknya...?

Kalau kebanyakan perempuan memang akan pilih kereta auto...sebab senang... and I admit it....sebab myvi aku pun auto...ngeh3...(Weh tapi aku bukan perempuan ok?!)

Tapi ada sesetengahnya suka kereta manual sebab cepat pickup...lagipun laju...(yeke?) hah korang tak percaya pergilah kat game yg ada kat mall korang uh...cari game Daytona...auto maximum speed 325 tapi manual lam 330 atau 350...hahaha kantoi aku main....=P)

Biasalah aku takkan hilangkan gian gua mestipun aku dimamah usia....hahaha ::muka troll:: 


Ok2....back to the story... nak dijadikan cerita...alkisahhhh....dulu masa aku dapat lesen bukan main aku menyumpah taknak bawak manual...

"Sal taknak bawak?"

"Alaaaa susahlah...ngeee~...." aku jawab selamba...

Oleh kerana myvi aku auto, so aku takde masalah nak bawak...tapi gembira aku tak lama...


lebih kuranglah myvi aku...tapi bukan kereta aku..


Satu hari aku jemput adik aku kat asrama...oleh sebab petang...bila aku sampai je aku pun masuk ke dalam garaj...
Lebih kurang macam nilah tapi dia kecik sikit...

Aku sangkakan hujan sampai ke petang...rupanya hujan ditengahari...

Kereta aku bergesel dengan tiang...pergh bunyi jangan cerita..sampai orang sekeliling semua memandang aku...

Aku punya cuak terus aku keluar dan pergi tengok...pergh mati aku...mati.....Aku tak tunggu lama...adik aku sampai terus aku blah...muka bengang nak mampos!

Balik gua memang kena bising 3 hari 3 malam dengan bapak aku kat meja makan...aku leh mati tercekik...Adoiiiii!....

Tapi mimpi ngeri aku dengan kereta auto tak berakhir kat situ je...baru-baru ni...aku dan pakcik aku ikut satu jalan...jalan yang agak sempit tapi paling cepat...so aku lalu je tanpa ragu-ragu...

Tiba-tiba ada sebijik lori nak lalu dari arah bertentangan....aku pun ke tepilah an...memang dah tepi habislah...law aku tepi lagi silap-silap tergolek myvi aku...

Entah aku agak pemandu tu amatur kot...tetiba dia gesel bumper belakang myvi aku...habislah siot!! 

Aku punya muka memang dah bengang tahap gaban..tapi aku taknak keluar...tahan kemarahan aku ni...so pakcik aku yang settlekan...nasib baik pemandu uh janji nak bayar sikit...

Tapi aku balik still kena bising dengan bapak aku...tapi pakcik aku backup...hehehe thanks pakngah! savior aku!
bukan avanza aku jugak...tapi lebih kuranglah...hahaha

Beralih kepada manual, avanza aku manual...memang agak besar tapi aku lagi prefer bawak avanza...sebab sepanjang hidup aku bawak kereta uh,(jauh jugaklah aku dah pergi).., aku tak pernah eksiden walaupun sedikit...hahaha!

Tapi satu jelah nak bawak avanza ni...kereta ni memang jarang ahli keluarga aku bawak..so bila time aku nak bawak je memang kena tuang tong minyak sendirilah jawabnya...bila aku dah isi time tulah dorang gasak nak bawak...grrrrr....geram je..


memang duit aku keluar cam airlah...
So itu pendapat akulah...tak taulah korang macam mana...ok3...chiaww!=P



Saturday, 17 November 2012

Dedicated to all readers...:)

Hehehe terlebih dahulu aku mengucapkan trimas kepada semua yang sudi baca blog aku yang tak seberapa ni...maklumlah blog ni pun masih baru kira-kira sbulan lah rasanya....Hehhee

muka gedik... (cam pmpuan un ada jgk...hahaha!)

So dalam sebulan aku dapat dalam seribu pageview...satu benda yang aku tak jangkakan...thanks korang semua sebab baca blog yang x seberapa best ni...(sapelah pembaca keseribu eak? Angkat tangan?!aq nak bagi kuih koci mak timah ni...hahaa!)

Hari ni kita sambut awal muharam...mesti korang pasang hajat an? Pastinya kita nak berubah ke arah yang lebih baik...(yelah uh...ngeh3!)

And azam aku ialah nak bangun subuh!!(hah kantoi tak subuh!)...weh mana ada...aku subuh laaaaaaa.....(panjangnya...ngeh3!)... biasanya kat umah jelah...tapi azam aku kalau boleh nak smayang blakang tok aji yang selalu jadi imam kat surau taman aku uh. Bagi dia sakit jantung tengok keajaiban dunia kelapan - amirul subuh dibelakang imam pada waktu subuh....(hahaha tak mengagak aku ni...nampak kejahilan aku...)

Hahahaa aku rasa kalaulah benda tu terjadi mau pengsan bapak aku... (nampak sangat aku ni kejam)hahaha..kepada makcik yang tengah baca entry ni....'apemacam makcik, ok tak jadi menantu?' Ngeeee~≧﹏≦

Hahaha gurau je....tapi aku tak bergurau tentang azam aku....itu salah satunyalah....

Tapi dalam masa yang sama kita hidup senang lenang kat negara ni aku tersentap lak bila aku dengar saudara mara kita kat gaza sana diserang...(haramm punya israel!)


celake israel...

Cilake punya israel...xreti nak duduk diam ke hah? ape ko nak hah?Nak conquer satu dunia? Gampang!

Sori-sori terlalu emotional...just luahan hati...(panjang lagi nak menulis tapi tahan je..ngeee...!)..namun aku harap kita sama-samalah mendoakan keselamatan mereka di sana...aminnn..

P/s...sori entry bercampur aduk perasaan...
posted from Bloggeroid

Thursday, 15 November 2012

Nafsu Ber "Western"

Kekadang kita sendiri tak leh nak tahan nafsu kita...nafsu makan,nafsu shopping,nafsu nak blogwalking (hah korang lah uh...hahaha...gurau3...)

Bila member baik aku yang juga seorang penuntut dalam bidang nursing balik, (yup dia seorang lelaki dalam bidang nursing)...weh jangan terkejut aww...awek keliling pinggang aww...hehehe gurau2...(tapi dia kata 80 peratus perempuan lah der...puhhh 0_o)

Okeh3 dah jauh trpesong uh...so bila member aku balik macam-macam aku rasa nak buat dengan dia...(nurse an cuti seminggu je...kejap nak mampos lak).. and biasalah...first sekali mesti nak keluar makan...nak cerita dengan dia macam mana usha awek, awek orang mana, berapa orang awek ada kat sana...hahaha gurau3...

Kitaorng pun singgah di foodcourt kipmart...sebab kadang-kadang makanan yang pelik-pelik kita jumpa kat foodcourt shopping complex..contoh masa form 4 kat saser dulu aku pergi Terminal 1...tulah first time aku pergi foodcourt dia jumpa mi sizzling...hahaha! (Agak ketinggalan betul aku neh)...

singgah at kipmart segamat...ngeh3!

Back to the story-mory,hehehe....aku pun pergilah ke foodcourt ngn member aq...(lupalak nak introduction himself...hahaaa his name is faris...)...

Mula-mula planning nak minum ais blended je sebab aku tak kelaparan...tapi tetibe lak faris cakap ngn aku..

"Der ko nak makan x?kalau nak makan aku makan sekali..."

Dalam hati aku kuat mengatakan yang member aku ni memang tengah kelaparan...kesian lak aku tengok...

"ok jom!"

Aku pun mencari menu yang boleh mengenyangkan dia..tapi aku mencari sesuatu yang baru...tiba-tiba mata aku terpaku di depan kedai western...(asyik makan western je aku ni an?...anak mat salleh ape?hahaha)

Aku tertarik pada satu menu dimana intinya yang diisi dengan daging ayam/daging/kambing dengan dibalut roti papita (eh betul ke aku eja? Lantaklah) yang lazat dan panas...puhhh xtahan...

"Bang, saya nak wrapped beef satu!"

"ok dik ..harga rm8.90..."

Selepas dibayar biasalah bukannya terus siap...at least 10 minit...ok tarak hal...aku kembali ke meja dulu....tengok faris dengan mi bandungnya bersiap siaga untuk berperang ngn aku...hahaha!

Selepas 10 minit aku pun mengambil makanan aku...

sedap tak agak-agak?

Aku pun tak menunggu masa nak ngap bendalah ni...tapi memang kenyang betul...sumpah kenyang...

Buat pertama kali aku makan kat western food kat foodcourt yg mengenyangkan...(selalu an western food kat foodcourt shopping complex bknnya kenyang sangat)

Cubalah sendiri...hehehe!!
posted from Bloggeroid

Monday, 12 November 2012

Perempuan+Durian=Penipuan



Musim durian telah pun tiba!...wah aq tgk meriah tepi jalan dengan durian...law disambung semua leh jadi pasar durian trpanjang di dunia...hahaha!!

Aku pun tak terlepas sebenarnya daripada musim durian neh...sebab durian segamat adalah antara durian yang terbaik di malaysia!!(wahhhh bangga gua...bndar gua dapat pengiktirafan bai. )Law nak rasa durian segamat datanglah sini...hehhee

So oleh sebab musim sudah sampai, aku pun baliklah ke kampung aku...(alah macam jauh sangat je...jalan kaki un sampai...hahhaa)...kedatangan aku disambut dengan bau durian yang kuat gilaaa...(mak datok!)

Perghh nafsu aku tak dapat ditahan...mau aja aku terjah raja buah ni..(nasib baik kau berduri durian...law tak ngn kulit2 kau skali aku ngap!)...hahaha!...


Dapat kutip sikit...buat tempoyak sodap neh!

Bila cakap sal durian teringat aku satu kisah...Satu je yang aku perasan, bila makan durian ni pompuan suka buat talam 14 satu muka...(hiperbola)..hahaha kenapa eak?

Dulu masa kat kolej sebelum aku start cuti aku duduk perhatikan seorang perempuan ni punya perangai...hahaha xde keje lah katakan

Nak dijadikan cerita satu hari ada karnival pertanian kat kolej aku....(lebih kuranglah rasanya...aku pun tak ingat nama penuh dia...hew3!)...

Salah satu aktiviti yg menarik ialah ada satu gerai ni memang untuk makan buah-buahan saja...satu group dalam 4 orang dikenakan RM15 (mahal oo0oo..O_o)...tapi korang leh makan sepuas-puasnya...(bapaklah!)

So nak dijadikan cerita perempuan tadi (senang cerita aku bagi nama Cik Durian...hah baru senang sikit)...cik durian ni bersama bf dia pun pergi ke gerai ni pada malam pertama...

Weh bukan malam pertama yang kau fikir tu..maksud aku malam pertama karnival tu berlangsunglah...pelah..okeh2...mereka pun pergilah masuk ke gerai uh...aku yang sedang duduk dengan member aku perasan kehadiran mereka yang duduk di sebelah meja kitaorang...

"You,you nak makan ape?"Sambil uh aku muntah di belakang...wekkkkk!!!!

"ape-ape jelah awk..."Dia membalas

Lalu si laki uh pergilah mengambil buah...sekembalinya lelaki uh perempuan uh terkejut...

"You,durian??!"

"haah...nape?..you tak suka durian?"

"kuranglah..."perempuan itu menjawab

So cik durian un bangun lalu mengambil beberapa buah lain untuk dimakan...

Aku un tak syak ape2..perempuan un majoriti tak suka durian...aku faham tu...

Malam keesokkannya sedang aku duduk kat dalam bilik samb main PES, member aku lak kol...

"Der,jom pergi karnival...nak pekena durian ag doe"

"gampang ko...semalam dah pergi lah siot..."

"Alaaaa bukan selalu der..."

Akhirnya aku mengalah...aku bersiap-siap lalu aku turun dah berjumpa dengan member aku...

Memandangkan mlm kedua ni agak penuh,so kitaorang agak susah nak cari tempat...namun akhirnya dapat juga duduk...

Tetiba saja aku kedengaran suara yang familiar...gelak berdekah-dekah di meja di belakang aku...

Sebaik saja aku menoleh, aku melihat perempuan semalam...aku tak suspek ape-ape un...namun mata aku terpaku melihat meja mereka...penuh dengan durian...Takde buah lain langsung...

"Perghh memang lama tak pekena durian"...kedengaran suara perempuan itu berkata

"Aik bukan hang semalam dah datang sini ka?"

"hang gilo ape nak mkn durian dpn bf aku...kantoi aku kentut karang...haahaha!"

Satu meja ketawa berdekah-dekah...

Aku tersenyum lalu memandang member aku...dia trsenyum

"Bro...perempuan hari ni memang der..." member aku berkata...

Aku ketawa...hahaa

So sekarang...ada sesiapa nak berkata?

Duit Tak Berdosa



Aku pun tak ingat bila masa duit ini telah menghantui aku...yg penting sampai sekarang aku berharap dia pergi...selalu orang nak duit..tapi aku nak duit ni pergi...wuuuuu~T_T~

Alkisah suatu hari aku ke kedai dengan niat untuk membeli topup...biasalah topup habis...sampai saja aku ke kedai tu aku pun berkata dengan akak tu...

"Kak,topup 5 hinggit satu..."

"ok dik...(adik dia panggil aku...adoiii!)"

sambil dia sibuk nak mengeluarkan topup, aku pun sibuk nak mengeluarkan duit...dengan harapan adlah duit betul2 sharp...malas nak pecah duit...buat tebal wallet aku je...

Prinsip aku senang je...bia nampak nipis...tapi banyak duit...ni dompet tebal tapi duit singgit wat pe...heheee tol tak?

So diteruskan cerita...aku pun menarik duit 5 hinggit yang aku dapat ni...namun rupanya tak seperti yang aku sangka...

Lepas tu aku dengan muka selambernya memberi akak tu duit tu... namun kusangka semuanya berjalan lancar...namun tak seperti yg aku sngka...

"Dik.. duit ni tak sah dik..."

aduh spoil lah siot...gagal lagi...plan tak berjaya...trpaksa jugak aku memecahkan duit aku...wuuuu~T_T~

And benda tu tak berakhir sampai di situ..mana-mana aku pergi mesti plan aku tak berjaya untuk melepaskan sumpahan ni...wuuuuu

Sekarang aku nak tanya...sape nak duit ni??

apa dosa duit ni? wuuuu....T_T



P/s...testing update by using Blogaway...sorry for any mistake...hewhewhew peace!!

Friday, 9 November 2012

Tercekik Kerana Mencekik...

Tetiba je aku celik mata aku terus ngidam pizza...(gilo ke ape kau neh...?)...entahlah tapi memang aku terasa nak makan pizza...(tapi waktu sarapan? mak aih kayo kau...)...

Sekadar hiasan...Takkan aku nak makan kat sini...

Aku memang manjakan diri sangat kot...hahaha...bukanlah...aku saje je teragak nak makan Domino kat kedai dia...selalu tau angkat fon, kol pizza hut pas uh ckp

"Selamat pagi...boleh saya ambil pesanan encik?"

"Aaaa hello...ni pizza hut ea?"

"Yer saya"

"Boleh saya tanya...?"

"Apa dia encik?"

"Boleh saya dapatkan nombor tepon Domino?"hahahaha!

"@#$%^&*()....pfftttttttt!!!"

Hahaha...just joking ......Tapi memang aku teragak nak makan Domino di kedai dia sendiri...so pagi itu aku tabahkan diri nak bangun awal semata-mata nak Domino neh! (hah kantoi selalu bgn lambat...xsubuh lah uh...) weh agaklah...aku subuh pas uh tido balik ok?...aku start keta pas uh jemput cik raja nor adira aku and go to the destination, Domino!

Hah back to the story! first aku sampai aku rasa akulah first customer pagi tu kot..or mungkin akulah orang pertama yang menjadikan Domino sebagai sarapan...(what the fish!) mana taknye....aku nak tolak pintu kedai pun kunci lagi...tapi macam dah bukak...

Takkan Domino bukak tengah hari? dah pukul 10 kot...macam gampang je..hahaha

Beberapa second kemudian baru datang pekerja dia membuka pintu kedai yang kunci...(ni macam dah bagi perspektif buruk je...haremmm!) gua pun order mengikut cita rasa yang aku nak...

"Aaaa saya nak set combo (aku tak ingat combo brape) satu..."

"Ok...abang boleh pilih sendiri dua pizza sendiri..."

Aku pun tak ingat kitaorang pilih apa sebenarnya...hah yang penting ada dua pizza yang berbeza untuk dihabiskan...(tamak haloba betul aku ni...hahaha!) biasalah..belum sarapan lagi..lapar sehh!

Aku tengok kat board dia harga dalam 30 lbey je..And ape yang buat gua tercekik adalah dengan mendengar bil yang diterima...

"Ok bang...semua sekali RM 42.20"

What The Fish! TAX????
What the fish! rupanya tax dia tak kurang hebat macam pizza hut...tapi gua tak gentar beb... aku dah agak dah...mesti dah nak cecah 50 hinggit...takpe-takpe..sekali sekala bukan selalu...(kalau selalu mau aku mengemis dekat tepi Domino uh..hahaha!!)

Aku pun duduk dekat meja...and biasalah..benda yang first sampai masa kita order mestilah air kan?

Sekali lagi...What The Fish! gua minum kat mamak pun pakai cawan kau tau tak? ok2 aku tak bising...marah toke Domino lak karang...(sabar itu separuh daripada iman...=,=!)


Next, makanan yang dinanti sampai..tapi dalam kotak je...=,=!

Yang ni pembuka selera...aku pun lupalah namanya...hehehe


Ok aku berfikiran positif...mungkin dengan cara ini dorang dapat memudahkan pelanggan yang tak habis makan untuk bawa balik ke rumah an? ok alasan yang munasabah...

Aku sekali lagi terkesima...kenapa? sebab atas pizza gua ada ikan bilis!...=,=!!

Ikan bilis??!!

Masa aku order takde pun aku nampak ikan bilis...tapi takpelah...mungkin sebahagian daripada menu...

Lepas tu teragaklak nak makan karamel...lalu di arahnya karamel untuk mengadap aku...hahaha!!gurau-gurau...

Ada sesiapa nak?

Hah karamel ni memang aku angkat thumbs up beb...manis secukup rasa..tapi time nak habiskan memang rasa mual sikitlah...sebab manis sangat..setakat satu dua sudu oklah kot...

Memang sedap lepas dah lama tak makan Domino ni...hehehe...kenyang pun yer juga...memang dah dijangka..makanan aku tak habis makan...hehehe...mana larat beb...

sarapan untuk dua orang paling mahal dalam hidup aku...=,=

 Pizza kedua aku boleh tahan juga sedapnya ...memang tak dinafikanlah...memang sedap dua-dua pizza...


tabur chili flakes!

Keseluruhannya oklah Domino tapi gua rasa better lu sume order je dari rumah...lagi murah rasanya...hehehe....

p/s: Benda ni tak boleh cerita dengan mak aku...karang malam aku makan nasi dengan telur je silapnya..hahaha!


Thursday, 8 November 2012

LINE Lagi OHSEM (Part 2)...!!

Okeh sebelum tu bagi yang dah ada LINE tu jangan lupa add aku...ni hah ID-armieyrul ....law tak pun scan ni nak add aku

ID-armieyrul ataupun scan je menatang ni kalau susah  sangat..hahaha

Kalau korang semua rasa post LINE aku tu ohsem....tunggu yang ni lagi ohsem! meh aku beritahu apa lagi yang ohsem tentang LINE ni...okeh bersedia untuk menggarap dengan gramatis! hahaha...



 Download LINE memang tak sah kalau korang mesti kena download LINE Camera...hahaha animation sticker menjadikan gambar korang hidup!hahaha!




woi! jahanam lantai aku woi!

yang ni tak leh blah...hahaha!

hahaha.. ada lak setan tu..hahaha!


Aku perkenalkan korang LINE untuk PC! memang ohsem...contoh situasi yang sesuai ialah kalau korang penat ke baru balik majlis ke tapi korang still nak keep in touch dengan member korang kat LINE an? tapi korang banyak lak assignment yang kena siap...lepas uh bateri phone korang lak low...so the best way is LINE PC...

LINE-PC tak jauh beza dengan LINE phone...

Sesiapa yang dah download LINE uh korang akan tahu yang LINE PC ni memang tak jauh beza dengan LINE kat phone korang...Tambahan apa yang ada kat phone korang, contoh korang chat dengan member korang dalam phone...lepas uh korang teragak lak nak pakai laptop...korang boleh terus login dalam laptop korang dan boleh terus sambung chat dengan member korang...

History chat yang ada dalam phone takkan hilang dalam laptop...tak payah korang tinjau-tinjau phone korang nak tengok "ape minah ni cakap tadi...gua nak reply ni..."hahaha!

Special lagi untuk korang, kalau agak-gak malas nak login sebab asyik kena masuk emel n pasword...menyampah! hah nak cuba SESUATU YANG BARU,? LINE ada kelainan...korang leh login guna QR CODE...(ohsem!)


pada LINE-PC, klik pada QR-CODE...nanti ada QR code yang terpapar..

Amek phone korang..buka LINE, pastu pergi kat add friend...
next pergi kat QR code...

lepas korang tala hanset korang kat QR code pada
laptop korang..login page pada hanset korang akan muncul..
sikit lagi...

done! korang punya PC akan terus login....hahaha!!

Hahaha...saja nak kelainan kan?hehehe...sesuailah untuk orang yang suka simpan privacy...(malas nak tekan password depan orang ramai...hehehe...LINE PC juga tak hilang sengat animation dia...hehehe..


tak abez-abez fahmi cri gaduh ngn gua...bring it on!


Okeh memang tak sah lah kalau aku dah cerita berapi-rapi tapi tak bagi link nak download an? Nak boleh klik di SINI untuk LINE-PC...hahaha gua cuma nak share because sharing is caring...hehehe...kalau korang dah ada jgn lupakan aku k...add aku aww!