Sunday, 25 August 2013

Terasa Gatal di Jari

Assalamualaikum dan salam satu malaysia semua..

Hah ape khabar anda semua? harap sihat selalu...sori dah lama tak menaip entry..(aq tau korang bukan nak tgk pun..hahaha! sori3...) ape2 pun aku terlebih dahulu ingin mengucapkan Selamat hari raya maaf zahir batin (harap tak terlambat gitu uolls!)hahaha!...


Well mesti ada yang tertanya agaknya kenapa aku menaip entry setelah lama aku tak menaip tol tak? selalunya aku akan menaip kalau ada event yang penting aku ingin kongsikan bersama atau luahan hati aku..hahahah! (setakat aku takdelah nak mengamuk sakan) tapi aku nak sekadar berkongsi cerita. setelah lama aku tak menaip aku terasa AMAT GATAL NAK MENAIP  pada hari ini ialah untuk share pada korang tentang newsfeed INSTAGRAM aku..hahaha!


nak tau tak??hahaha gasaklah gelak..takdelah sejak kebelakangn ni aku selalu tgk aktif berinstagram..kadang2 aku un boleh gelak, sedih terharu pun ada...meh aku share TOP 3 moment yang aq rasa best untuk kongsi...


1-MEMBER AKU DAH KAHWIN???


Hah nak kisah satu ialah news feed sal member gua yang dah kahwin...sal? kenapa rasa terharu?? hah ni nak cerita...member gua ni kahwin muda.. yang bestnya buat majlis lagi...tapi malangnya aku tak dapat hadir..tu lah gunanya INSTAGRAM.. sebab aku kat penang aku tak dapat hadir...nasib bek member aku ada yang hadir..so dia post kat instagram..


Thanks to ecah kerana post gambar ni..sebab kalau tak aku mesti lupa...anyway to ayu, selamat pengantin baru aku ucapkan...semoga kekal ke anak cucu...secara rasminya kaulah member pertama aku yang kahwin muda..hehehe selalu dgar cerita je..ni member aku sendiri yang kena..sorry tak dapat hadir sebab aku still overseas..(overseas lah sangat penang je un..hahaha!)tapi anyway, tema merah wat nampak garang...aummm..hahaha!

Korang tak teringin ke nak kahwin awal? mesti nak an? hah pujuklah mak bapak korang (mntak2 bapak aku baca blog gua nehh..hahahaa!) gatoii naaaa!

2-MEMBER KE OVERSEAS

Hah ni lagi satu kes...ape kejadahnya member ke overseas nak jadi moment top?? hah begilah cerita... sebenarnya dalam kelas aku SASER dlu sebenarnya masing2 memang nak pergi ke luar negara...tapi malangnya ramai yang prestasi tak berapa bagus (termasukalah aku) hehhee...sesuka hati aku je an??hahaha xde3...gurau...maksud aku law test memang nak tgk nmbr 1-10 dri kelas aq memang tak kan ade nye...tapi akhirnya setakat ni dah 2 orang aku dari kelas aku ke overseas...

Memang ramai member aku yang lain dari kelas lain yang pergi..tapi sebab kelas aku ni macam ada 'bond' yang sangat kuat..sebab uh terasa pemergiannya...ceh wahhh (gay ke ape?)hahaha xde3...(harap dorang tak baca blog aku....mampus kena perli..


Salah seorang member aku ialah ni hah..(bukan yang pmpuan uh...yg laki uh laa) namanya Nabil Nabhan... memang aku anggap dia member baik aku...dlu dia selalu jgk lah cerita sal masalah cinta dia ngn awek dia...kiranya aku macam dokter cintalah...hahhaa!...xdelah gurau je...tapi sekarang dia kat Egypt dan dia bahagia kat sana...aku pun tumpang gembira untuk member aku sorang ni...semoga bahagia ke anak cucu bro! hahaha!



Sorang lah lagi member gua ialah Abdul Mubarak...hah yang ni baru je flight ke Rusia..hah jangan lupa ole2...hehehe sori bro aku tak dapat nak ikut hantar kau kat klia...ape2 un jmpa nanti bro...

3-MEMBER GUA EKSIDEN

Memang pelik kenapa aku letak kan eksiden member gua antara yang top...tapi korang bayangkanlah member korang 3 orang eksiden serentak...baliknya je dowg dgn keadaan dorang tak pergi hospital lagi masuk je pintu menitik-nitik darah...perghhh aku tgk un ngeri...rasa nak pengsan un ada waktu uh...sebab selalunya aku yang kena...oklah badan aku...tapi bila tgk orang lain yang kena rasa uhhh...ngeriii tolll.. mujur dowg still leh jalan

Ni salah seorang nye...hah bwk moto laju2 lagi...kan dah kena...anyway smile always...hahaha! gua actually ngeri ngn tangan dia uh...uhhhhhh!

Ape yang similar tentang top 3 newsfeed aku yang aku rasa menarik? semuanya sal kawan aku... sebab aku sayang semua kawan aku...memang betul ada newsfeed yang lagi menarik tapi kadang2 newsfeed dri kawan2 ni buat kita rasa ada kesan dalam diri kita...and always remember that our friend is important to us.... 
sekian dari gua...jgn lupa follow gua kat INSTAGRAM @ar_mieyrul...

#anyway,ape Top 3 newsfeed korang?