Wednesday, 4 December 2013

Semester Baru??

Salam semua...
Haiiii....lama betul x post kat blog den ni...rasa cam dah berhabuklah pulak...uhukkk3... sorrylah sebab sebelum ni aku agak busy dgn kerja...(agaknyalah...heheheh)

Ok sebenarnya aku dah pun masuk semester 4 kat uitm ni...yeahhh rasa dah besar...rasa senior bebbb!! And paling penting rasa tua jgk laa...uhuk3..terpksa menerimanya dgn tabah...huk3...

Oh yerr sebenarnya sem ni jgklah merupakan sem last aku kat uitm penang nehhh... ape??? Pindah?? Yeahhhh aku akan berpindah ...tapi bukan sebab aku buat kes atau tidak...ni sebab hampir semua pelajar kejuruteraan mekanikal akan dipindahkan ke kampus yang baru iaitu di PASIR GUDANG

sebenarnya aku taknak pindah...aku sebenarnya suka duduk jauh2...bila dah kat pasir gudang uh rasa dekat lak ngn umah...tu yang agak malas.. adoiiii..

Ape2 un ada jgk beberapa member aku yang namanya tidak tersenarai untuk berpindah... ni yang menambahkan keberatan guan nak pindah...hmmmmmm

Ape2 un nnti kita tgk kesudahan cerita ni...jeng3..hahaha... ok salam 1 malaysia semua.  Chiawww!!

Posted via Blogaway


Posted via Blogaway

Friday, 13 September 2013

Solidwork????

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua...

Ape khabar semua? sihat?? hah harap korang semua sihat seperti yang diharapkan... (kalau tak sihat makan lah ubat yer?? jangan itu un nak diajar..hohoho! )

Hah terkejut ke? Tak payahnak terkejut sangatlah..(eleh tak tekejut un..hohoho)cis kurang ajar...hahaha perasan benda baru kat blog aku ni an? alaaa saje aku aku tukar background..nak ubah selera..hehehe... anyway aku cuma sukakn benda yang simple...hehehe

Apekah tujuan kamu menulis blog kali ini??

Hah soalan tu sebenarnya agak baik tapi aku takde jawapan agak specific...hehehe...sorry kebelakangan ni aku agak busy menyiapkan assignment aku yang bertimbun dengan lab report aku tak antar dekat 2 bulan... (otai tak??) hehehe..(hangpa ingat aku belajar engineering aku takde asignment ape?belambak aww...tapi still aku punya masa untuk menulis blog...hehehe)

Saje nak berkongsi dengan korang semua tentang salah satu assignment aku yang agak menarik...namanya ialah Enginnering Drawing...kenapa aku kata agak menarik? sebab assignment ni tak payah menggunakan kertas atau sibuk nak mengotorkan diri dengan dakwat karbon pensil kayu korang uh...(selalu drawing memang menggunakan pensil yang banyak kerana stiap line ada pensil tersendiri) tapi kali ni tak payah nak susahkan diri...sebab aku menggunakan application SOLIDWORK...

Natang uh SOLIDWORK??


Natang kau cakap?? sebenarnya solidwork ni application yang agak besar (sama saiz dengan FIFA 2013) dekat 10 gb (and yes of course laptop korang kena agak laju processor dan ram agar tidak lagging)

serupa dengan AUTOCAD tetapi Solidwork sebenarnya lebih senang digunakan dan mempunyai ciri2 yang lebih hebat daripada autocad..hehehe (agaknyalah)

Sebenarnya aku diarahkan untuk melakukan process reverse engineering...(proses dimana mengambil satu item lalu di olah kembali dalam ape jua bentuk)...so my teammate telah decide untuk membuat almari kasut...

Setelah berhempas pulas menyiapkan kerja last2 minit...akhirnya 80% siap..

yeahhh..masih belum explode dan dilakar..



Oklah an? lagipun agak complicated terutamanya nak memasukkan hampir 70 batang skru, membuat engsel, dan explode nanti (yer 70 batang skru nanti termasuk sekali)

hinge (engsel)


Anyway masih belum siap..nanti dah siap aku bagi tgk ea? ok tu je kot..bye3...:)


Sunday, 25 August 2013

Terasa Gatal di Jari

Assalamualaikum dan salam satu malaysia semua..

Hah ape khabar anda semua? harap sihat selalu...sori dah lama tak menaip entry..(aq tau korang bukan nak tgk pun..hahaha! sori3...) ape2 pun aku terlebih dahulu ingin mengucapkan Selamat hari raya maaf zahir batin (harap tak terlambat gitu uolls!)hahaha!...


Well mesti ada yang tertanya agaknya kenapa aku menaip entry setelah lama aku tak menaip tol tak? selalunya aku akan menaip kalau ada event yang penting aku ingin kongsikan bersama atau luahan hati aku..hahahah! (setakat aku takdelah nak mengamuk sakan) tapi aku nak sekadar berkongsi cerita. setelah lama aku tak menaip aku terasa AMAT GATAL NAK MENAIP  pada hari ini ialah untuk share pada korang tentang newsfeed INSTAGRAM aku..hahaha!


nak tau tak??hahaha gasaklah gelak..takdelah sejak kebelakangn ni aku selalu tgk aktif berinstagram..kadang2 aku un boleh gelak, sedih terharu pun ada...meh aku share TOP 3 moment yang aq rasa best untuk kongsi...


1-MEMBER AKU DAH KAHWIN???


Hah nak kisah satu ialah news feed sal member gua yang dah kahwin...sal? kenapa rasa terharu?? hah ni nak cerita...member gua ni kahwin muda.. yang bestnya buat majlis lagi...tapi malangnya aku tak dapat hadir..tu lah gunanya INSTAGRAM.. sebab aku kat penang aku tak dapat hadir...nasib bek member aku ada yang hadir..so dia post kat instagram..


Thanks to ecah kerana post gambar ni..sebab kalau tak aku mesti lupa...anyway to ayu, selamat pengantin baru aku ucapkan...semoga kekal ke anak cucu...secara rasminya kaulah member pertama aku yang kahwin muda..hehehe selalu dgar cerita je..ni member aku sendiri yang kena..sorry tak dapat hadir sebab aku still overseas..(overseas lah sangat penang je un..hahaha!)tapi anyway, tema merah wat nampak garang...aummm..hahaha!

Korang tak teringin ke nak kahwin awal? mesti nak an? hah pujuklah mak bapak korang (mntak2 bapak aku baca blog gua nehh..hahahaa!) gatoii naaaa!

2-MEMBER KE OVERSEAS

Hah ni lagi satu kes...ape kejadahnya member ke overseas nak jadi moment top?? hah begilah cerita... sebenarnya dalam kelas aku SASER dlu sebenarnya masing2 memang nak pergi ke luar negara...tapi malangnya ramai yang prestasi tak berapa bagus (termasukalah aku) hehhee...sesuka hati aku je an??hahaha xde3...gurau...maksud aku law test memang nak tgk nmbr 1-10 dri kelas aq memang tak kan ade nye...tapi akhirnya setakat ni dah 2 orang aku dari kelas aku ke overseas...

Memang ramai member aku yang lain dari kelas lain yang pergi..tapi sebab kelas aku ni macam ada 'bond' yang sangat kuat..sebab uh terasa pemergiannya...ceh wahhh (gay ke ape?)hahaha xde3...(harap dorang tak baca blog aku....mampus kena perli..


Salah seorang member aku ialah ni hah..(bukan yang pmpuan uh...yg laki uh laa) namanya Nabil Nabhan... memang aku anggap dia member baik aku...dlu dia selalu jgk lah cerita sal masalah cinta dia ngn awek dia...kiranya aku macam dokter cintalah...hahhaa!...xdelah gurau je...tapi sekarang dia kat Egypt dan dia bahagia kat sana...aku pun tumpang gembira untuk member aku sorang ni...semoga bahagia ke anak cucu bro! hahaha!



Sorang lah lagi member gua ialah Abdul Mubarak...hah yang ni baru je flight ke Rusia..hah jangan lupa ole2...hehehe sori bro aku tak dapat nak ikut hantar kau kat klia...ape2 un jmpa nanti bro...

3-MEMBER GUA EKSIDEN

Memang pelik kenapa aku letak kan eksiden member gua antara yang top...tapi korang bayangkanlah member korang 3 orang eksiden serentak...baliknya je dowg dgn keadaan dorang tak pergi hospital lagi masuk je pintu menitik-nitik darah...perghhh aku tgk un ngeri...rasa nak pengsan un ada waktu uh...sebab selalunya aku yang kena...oklah badan aku...tapi bila tgk orang lain yang kena rasa uhhh...ngeriii tolll.. mujur dowg still leh jalan

Ni salah seorang nye...hah bwk moto laju2 lagi...kan dah kena...anyway smile always...hahaha! gua actually ngeri ngn tangan dia uh...uhhhhhh!

Ape yang similar tentang top 3 newsfeed aku yang aku rasa menarik? semuanya sal kawan aku... sebab aku sayang semua kawan aku...memang betul ada newsfeed yang lagi menarik tapi kadang2 newsfeed dri kawan2 ni buat kita rasa ada kesan dalam diri kita...and always remember that our friend is important to us.... 
sekian dari gua...jgn lupa follow gua kat INSTAGRAM @ar_mieyrul...

#anyway,ape Top 3 newsfeed korang? 


Wednesday, 3 July 2013

New Sem New Place?

Assalamualaikum
Hai korang semua.  Lama xberjumpa...sebenarnya memang tak pernah jumpa un...hehehe..sori3...what happen to me? Hah meh aku nak cerita sikit tentang kejadian malang yang baru menimpa aku baru2 ni...kecian3...



tanggal 8 jun aku dikehendaki untuk melaporkan diri kembali ke UITM p.pinang untuk meneruskan pengajian aku untuk sem 3...apabila bulan jun korang faham2 lah intake baru je seminggu masuk...jadi memang menjadi kewajipan untuk pelajar baru semesta satu untuk duduk di kolej...

Aku sebenarnya agak gusar sedikit sebab aku risau aku tak dapat kolej...so apabila keputusan keluar,aku pun cepat2 nak pastikan... so dgn khabar gmbiranya aku pun mendapat kolej...alhamdulilah


Tapi....ku sangka panas sehingga ke petang,rupanya panas ditengahari...


Pada hari pendaftaran, aku pun melaporkan diri...tapi malangnya nama gua tak tersenarai dalam pelajar yang mendapat kolej...


Alamgkah rasa macam nak mengamuk aku...terus aku pergi ke pejabat untuk menanyakan kenapa nama gua takde...jwpan dia simple je..


"Maaflah dikk...tapi kita hanya ikut senarai yang ada ke...kalau takde terpaksa carik runah sewa..."


Perghhh aku rasa terkilan...rasa macam nak maki un ada...kenapalah pengurusan kolej aku sangat terabur sampaikan aku yang sepatotnya dapat tetapi tak dapat...lepas uh aku un cubalah memohon tapi malangnya borang permohonan sudah habis seawal 8 pagi...
Kalau korang kena cam aku sumpah korang rasa nak mengamuk...mana taknya...asalnya korang tak perlu risau sebab dah dapat kolej tapi lepas uh tup2 korang kena carik rumah sewa...mana nak cari dalam msa yang terdekat???


Tapi nasib baiklah ada member aku yang masih lagi mencari orang untuk rumah sewanya...harga memang berpatutan sebab kena dgn locationnya yang berada di tingkat 23..memang cantik...fully furnished...alhamdulilah aku bersyukur sangat...


Walaupun semua masalah selesai tapi aku masih kecewa dgn pentadbiran uitm penang...harap lepas ni perbaikilah uitm...aku tak nak lak akan ada yang menjadi macam aku....

did i mention my house is pink in colour?hehehe!


permandangan malam...


piring astro macam cendawan...

sunset....

Wednesday, 29 May 2013

Wordless Wednesday...:)

yeah my name is JOHN...n I'm the winner...selepas beberapa tahun tak main...hohoho!

Wednesday, 1 May 2013

Aku Dan Mountain Bike...

Huh yeah hi yuuuuolllssssss (panjang harakat nya gituh!) hahaha soie u guys I tersangatlah busy sejak kebelakangan ini (eh apehal dah tukar loghat ni...puit3!) sori3...oleh kerana aku lama tak update so aku un updatelah blog aku...(sampai blog aku nukilan si pengkarya yang dah lama tak update un aku update sekali)

Hahaha sejak kebelakangan ini aku sibuk dengan training aku...(training? ape kejadahnya training tetengah cuti sem neh?) hah ni nak habak mai ni...hang sume tau tak? bapak cek pi gatai tangan dia tulis name cek kat tournament jambori mountain bike... (hah keluar loghat utara hah)

mountain bike yang aku selalu guna...tapi ayah aku yang punya...
aku punya dia selalu bawa..katanya nak praktis basikal yang lebih berat..

Yessss korang sume mesti kata yang mountain bike ni hanya untuk orang2 yang agak berumur.. Caittt!! sape kata hah?? aku sembelih nak?? hahaha xdelah..well aku tak nafikan..malahan populariti mountain bike dalam kalangan belia di tempat aku tersangatlah kurang...(dalam banyak2 member aku, aku sorang je yang main mointain bike...yang lain sume merempit n ber'fixie'...kebanyakkannya lah...

Ni semua gara2 ayahanda aku...sebenarnya aku ni pemalas...aku training un bila ade dia je...(kalau dia takde aku pontenglah...hehehe) shhh jangan bagitau dia plak...hehehe...ok2...balik pada tajuk utama...dialah yang sebenarnya banyak memberi dorongan kepada aku...(hahaha ayat ambil hati kot2 kalau dia terbaca...=P)... katanya dia sukakan adventure...tapi yang jadi mangsa aku jugak kena follow... adoi3... =,=!

Tapi best memang best...aku paling best bila berkayuh malam..bila ramai2 kita dangan lampu masing2..huh marketlah plak...hehehe
parking sat! penat wooo!
Rasanya lagi best kalau aku ada kawan atau teman yang baya umur...tapi malangnya takde...yang ada un bila waktu tournament je bila kenal 2 3 orang pas uh langsung takde khabar berita...

Kalau nak ditanya tentang pengalaman, of course ada yang baik dan buruk betul tak? bagi aku yang dah 2 tahun berkecimpung dalam mountain bike ini pengalaman paling manis ialah bila dapat medal waktu jambori yang orang kata paling melampaulah kedasyhatannya...tapi aku berjaya habiskan...walaupun hanya mendapat tempat 35 bawah 18 tahun masa tahun lepas dan 200 lbey secara keseluruhan, tapi aku happy sangat sebab aku berjaya habiskan jambori yang orang panggil antara paling 'horror'...wuhhh!

Pengalama buruk uh hah jangan ceritalah...jatuh,jatuh dan jatuh..hah nilah paling common berlaku dalam kalangan mountain bikers.... pernah sekali aku tergolek dekat bukit curam..huh nsib baik basikal dah masuk parit..kalau tak mau aku dihempapnya...aku dah terbang masuk semak..hahaha!

aku dua dari kanan...nak tau sape sebelah kanan sekali uh???
hah tu ustaz aku...hehehe...unbelivable right?
Antara yang aku kenal, aku tak expect un beberapa orang yang aku kenal turut main...setakat ni ada 3 orang...first, ustaz sekolah smk seri kenangan (sekolah lama aku), (Ustaz Zolhisham), second Pengetua SMK Seri Kenangan jugak (Cg Jamil) dengan yang ketiga, seorang pakcik yang umur dia dekat 70 tahun, masih kuat untuk mengayuh mountain bike...(kadang2 aku cicit ooo)

Aku rasa setakat sini jelah dulu..esok aku kena berkayuh lagi..chiawww!




Friday, 12 April 2013

Warkah Cuti Sem..0,o

Hah alhamdulilah..semua sengsara yang aku hadapi dah lepas...yeah lepas ni more time lah aku nak update blog aku ni yoe...dengan ini aku isytiharkan...

rindu nak study????harapan... =P

CUTI SEMESTER BERMULA!!

Yeah aku akan rindukan macam2....memang banyak tak terkira...dari yang ada kat bilik sehingga yang ada kat dalam UITM P.Pinang ni, (aaaa perempuan takdelah...ngeee~) memang banyak aku nak cerita tapi kekangan masa memang amat kerap berlaku...(tido,makan,test3...paling banyak setakat ni test lah...ngeee~) hohohoh!

Yeah aku memang akan rindukan terutamanya kawan2 aku..terutamanya yang duduk jauh lah...  sebab member2 aku semua dudk jauh2..boleh dikatakan dalam satu bilik dari utara ke selatan semua ada...(hamboi mat...glamor kau yer??)hahaha! <----perasan popular....=,=!

Sedar tak sedar dah habis dua sem..nampaknya sem tiga is around the corner...wuuuuu...sebak un ada jugak sebab aku nak meninggalkan semua kawan2 aku...memang aku rasa sem dua antara yang paling hardcore...bayangkan lepas je habis test physic  rasa macam dah lepass spm...huh memang gila2 happy aku...

Tapi bila aku nak balik aku dikejutkan dengan makcik aku yang bayinya telah meninggal di dalam kandungan...sama2 lah kita sedekahkan al-fatihah buatnya...dan mendoakan dia supaya mudah dikeluarkan bayinya kerana sehingga kini masih belum keluar kerana itu merupakan anak pertama beliau..

Sambung balik cerita pasal member2 aku...memang banyak sangat kenangan...huh kalau nak diikutkan memang banyak gambar aku nak upload tapi ape kan daya...memang terlampau banyak...daripada gelak ketawa dalam bilik sehingga pergi bercuti ke Balik Pulau dan ekspedisi ke Taman Negara Perlis, penuh dengan memori...harap2 dapat bersama dengan diorang lagi sem depan...aminnnn!

Thanks pada korang..aiman, sir, dhiya, quddus, azfar, amer and amir asyraf, and ramai lagilah...ngeee~
kem perlis...yuhuuu!
batu feringgi..mandi best! yang bawah uh cencored sikit..ngeee~
amer farhan belanja pizza...yeah!!
shahid yang paling cepat habis..hahaha!
Tga peksa ni...mula2 baik...tggl lagi 10 minit silap lah..macam nilah jadinya..hahaha!
last bengkel keje nak makan tools budak 2 eko ni..hahaha!
Akhir kata semoga tuhan memberkati anda semua di mana saja anda berada...amin...!


Thursday, 28 March 2013

Tolong Maafkan Aku...

Ok hari ini dalam sejarah...aku study statics sampai lebam mata gua..oh nooo!O_o

Whyyyyy???

BECAUSE I AM TOO TIRED!!

bayangkan...

Dalam masa beberapa hari...aku terpaksa rush untuk backup aku punya study statik..sebab kebanyakkan aku x faham langsung...TAK FAHAM!! (Do you understand???)

STATIK merupakan antara matapelajaran yg wajib diambik oleh student uitm...kalau x lepas,mamang kena repeat lah jawabnya...adoiii

Bangun je stat 11.00 pgi,tros ngadap statik...(tdo kul 3-4 pg memanglah lambat bgn jwbnya....subuhhh??? Weh aku semayang tawwww!!) Hehhee...

Dan bila kita study, setiap benda pasti ada limitnya...akhirnya pada malam ni, aku dah cecah limit...otakku semakin penat..biological clock aku lari sesangat...dan aku hanya terbaring lalu aku capai laptop aku...

Dan mengupdate blog aku ni dan aku namakan post ni...

"Tolong Maafkan Aku..."

Why?

Mungkin sebab kesalahan yg aku lakukan, aku sangat rasa x tenteram...ape guna ilmu kalau tidak berkat kan? Walaupun kita rasa ilmu kita perfect, dah cukup, tapi kalau kita ada buat salah dengan orang lain, ilmu itu seolah-olah hilang dari ingatan kita...

Jadi maafkan aku....maafkan saya...tlg doakan kemudahan saya untuk menjwab final pada esok hari...T_T

Sekian wasalam...

posted from Bloggeroid

Saturday, 9 March 2013

luahan Hati...


Kadang2 hidup sebagai mahasiswa ni rasa terkongkong walaupun pada hakikatnya kita bebas nak wat ape un yang kita nak...so x heranlah kadang2 ada sesetengah leh terkejut gila budaya sampai leh hanyut...(aku leh consider ok lagilah kot...hehhee...) mana x nya...mgu ni je dah dekat 3 test aku lalui...2 drpdnya pada hari yg sama...blur gler otak aku...sbb susah gila...

Aku un tak tau kenapa otak aku lembab semacam...sejak kebelkangan ni aku leh dikatakan macam blurrr je..law aku sowg uh aku rasa rare lah jgk...tapi member2 aku un sama...ada ke sebab pemakanan? (Hah dah masuk bab makan...bila engineer berbicara bab science, aku je yg wat agaknya...hahaha)

Ok secara total, law dah hidup sebagai mahasiswa ni mesti tak sah law setakat tido awal macam zaman sekolah dulu...mana taknya...assignment beratur lah derr...paling awal un aku rasa aku tido kul 2 pagi doe...serius...(muka aku nampak mcm aku ni pembongak ke?)acah je jgn amek hati...tapi aku takkan tipu korang semua...

Oleh sebab itu ( ceh ada penanda wacana lah...tak berkarat ag bm aku...hehhee...) korang mestilah rasa lapar wktu malam an?...benda ape yg korang mesti cari??? Sebut sama2, MAGIIII!!!

Aq rasa sebab tu laH kot...ish sumpah aku isaw sal aku punya peksa...ag sminggu je neh..tapi aku dah blur abes dah ni...statik otak aku menjawab STATICS...(ya allah berikan hambamu ini kekuatan...uhukkkk!)

Nampaknya aku akan berpuasa magi....yeah kuatkan semangat...

Yer rasanya tu lah kot yg aku nak luahkan...hehehe...

Psssttt...ad sesiapa ada maggi x? Lapolah...≧﹏≦




posted from Bloggeroid

Sunday, 24 February 2013

Taman Negara Perlis...=)

Hehehe..lama gak aku tak update neh...shuh3 sarang labah2 ni...hehehe...sori2..aku banyak lak keje yang harus dibuat memandangkan aku hanya seorang mahasiswa yang banyak test perlu ngadap...adoiiii...(ayat tak boleh blah) hahaha!

So rasanya aku nak ceritakan tentang kem yang aku lalui baru-baru ni di Taman Negara Perlis...Ceritanya begini..jeng3...

Bila saku tengok buku KI Kemahiran Insaniah) aku, aku terkejut gak sebab aku tak banyak kupon lagi. (berbanding dengan sem lepas, aku dah banyak dah waktu begini...) wak lu tak leh jadi ni...karang ada yang tak memasal aku kena buang kolej lak sem depan...uhukkk (nanti mak aku bising)

So aku terpandang kat satu advertisment tentang kem ke Taman Negara Perlis yang dianjurkan oleh P'CES (persatuan bebudak civil engineering kat tempat aku.)...rasanya nilah peluang baik untuk memstikan Buku KI aku lengkap 20 jam...hehehe!

Nak dipendekkan cerita aku serta beberapa lagi kengkawan aku akhirnya keluar dari Penang untuk ke Perlis...Waw memang kurang lah pelajar yang masuk kem ni...so takdelah crowded sangat (aku paling benci satu majlis yang crowded sangat)

oppsss, posing sikit dengan aiman...dinner malam pertama..kat kaki bukit
memang best...hahaha!

Hari pertama takdelah aktiviti sangat..just buat ice breaking sikit dengan kumpulan aku...So kta teruskan pada hari kedua...
bajet je quddus ngn shahid ni...hahaha..

Hari kedua nilah yang best...sebab kitaorang nak daki gunung perlis....yeahhh memang saat ni yang aku tunggu-tunggu...gunung takdelah tinggi sangat macam everest uh..hahaha tak ngagak aku ni...tapi that's we call adventure with my friends..

muka troll...hahaha!
Bila dah mendaki gunung ni macam2 bnda berlaku...antaranya-pacat..hahaha memang mula2 rasa agak geli...tapi bila lama2 dah malas nak layan..however (hah ni yang nak cer ni...)aku berjaya survive tanpa pacat! kejayaan terbesar..hahaha!
akibat pacat, kaki jepa begini...hukkk!

Biasalah an bila pergi program macam ni mesti kenal dengan kawan2 baru...yang tu best...
shahid ngn quddus cop yang tengah ngn kiri uh...
padahal dah sem 4 un..hahah! gurau3...
Bila dah sampai puncak dapatlah jugak aku pijak sempadan antara dua negara-thailand dan malaysia serentak...hahaha!

quddus,jepa n shahid...
muka penat gila...
Hari kedua kitaorang habiskan dengan masuk gua (kalau tak silap aku gua wang burma)... Gua ni memang bukan macamgua biasa sebab kitaorang kena redah air dalam gua ni..(Lencun habis...!) tapi terbaiklah...


yang hujung agak dah kenapa?hahaha!

baru lepas keluar gua...hehehe
Melihat alam ciptaan tuhan yang dekat ratusan tahun, buat aku tergamam jugak walaupun aku pernah tengok stalaktik dan stalakmit sebelum ni...itulah ciptaan tuhan...sentiasa agung..

eh sempat berposing lepas keluar yer?hehehe...
Lepas kitaorang balik dari gua terus packing barang nak balik..memang penat sesangat...tapi memang best!
ayuh pulang ke Penang! banyak test beratur...waduhhhh!

Wednesday, 30 January 2013

Wordless Wednesday :)

Selepas begaduh, akhirnya hah speaker RM 10 hinggit je....

terbaiklah...hahaha!!


Wednesday, 16 January 2013

Someone Like You...=)

~Never mind I'll find someone like you
I wish nothing but the best
For you too, don't forget me
I beg, I'll remember you say
Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead
Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead yeah~


Pagi yang dingin menjelma dikala pagi rabu menampakkan diri...(chehhhh wahhh! ayat nak gempak!) hahaha! just joking....



Pagi rabu uh aku masuk ke kelas bel (ataupun kelas bahasa inggeris lah katakan...)...so dipendekkan cerita, lecturer aku terpaksa keluar awal atas sebab2 tertentu...mungkin mesyuarat kot...tapi lec aku jenis yang takkan membiarkan studentnya duduk lenggang mak limah balik umah je oi...mesti ditinggalkan kerja...

"So class, i'll leave u a song..and the title is SOMEONE LIKE YOU by ADELE...i want you all to do the summary about this song...and please...don't refer to any reference! understand...?and i'll collect this Friday.."..(lebih kurang bergitulah dia cakap..tak tahulah aku banyak salah grammar ke...hew3!)

Aduhhhh spoilll...aku baru nak santai2...kena hantar jumaat lak uh...pas uh takleh wat reference lak..baru nk tanya pakcik gooooogle..

Kena antar hari jumaat..hehehe so ada masa2 hari...lek dulu....

Pada malam khamis.....

Hah satu ayat un aku tak buat...adoiii member aku semua macam selamber rock je...tapi stat kul 12 malam baru dowg teringat...hahhaha aku gasak gelakkan dowg..tapi last2 aku pulak yang kena gelak...(mana taknya...gelakkan owg tapi aku pun tak buat..adoi3!

Sanggup aku memperuntukkan sikit kouta brokband aku untuk mendownload video lagu adele neh...(download lagu je ape barang...tak de feel lah...huahuahua!)



Setelah memutarkan lagu neh sebanyak mungkin (sebab nak cepat masuk otak...) akhirnya otak aku dah hampir tepu nak dengar lagu ni...still tak dapat nak masuk gak dengan lagu adele neh...maksud dia mendalam betul...aku bukak wiki jap...rupanya lagu ni dibuat masa adele dah putus dengan bf dia... (patotlah mendalam je maksdnya..)

Akhirnya aku break jgk law yang lec aku bagi...(lepas tengok member aku buat jap je..ada gak yang dah siap..rupanya dowg rujuk pakcik google...sakit je hati aku...) ada gak lah aku dapat hint...macam2 pendapat aku tengok..ada gak yang meluahkan perasaan pun ada..hahaha!...lepas tu cepat2 aku siapkan..haha copy and paste is the most great way!

Tapi aku rasa macam tak jujur lak..aku rasa bersalah lah...aku rasa macam tak puas sebab aku bukan buat atas usaha aku sendiri...adoiii macam mana ni...akhirnya aku ronyokkan kertas aku yang aku buat tadi...aku bukak kertas baru...and mula memutarkan lagu tadi...tapi kali ni aku pakai earphone...biar kasi feel..

Lepas tu dokk jam 1 pun aku masih blur...member gua chat kat fb...dia tanya sal aku tak tdo ag...aku pun menyatakan ape yang aku buat..last2 dia cakap simple je...

"ko bayangkan macam benda tu berlaku kat kau..."

Eh bdk ni...macam genius je..tapi betul gak ape yang dia cakap..aku tak nafikan...akhirnya aku pun buat ape yang dia cakap...

Setengah jam kemudian..nukilan seorang bakal engineer yang terkenal dengan buat kerja last2 minit...hahaha!



~This song ,SOMEONE LIKE YOU, is about a woman which have the hardest part in her life.That part begin when she hear that the man which her loves most is settle down and getting married with someone else with someone else which he love.Although she hard to accept the faith, but she never grudge. The past is gone and she know that the best way is to move on,even find someone else that maybe just like that man,to settle down with. She just want the man to be happy with the woman which she has married and hope that he will not forget her because she will never forget him, eventhough it hurts her to know that it's not her he's happy with.~

Walaupun terabur grammar mistake aku, tapi aku faham maksd lagu tu akhirnya...

p/s: tetiba hari jumaaat, lec lupa nak kutip...adoii spoiilll!!