Wednesday, 1 May 2013

Aku Dan Mountain Bike...

Huh yeah hi yuuuuolllssssss (panjang harakat nya gituh!) hahaha soie u guys I tersangatlah busy sejak kebelakangan ini (eh apehal dah tukar loghat ni...puit3!) sori3...oleh kerana aku lama tak update so aku un updatelah blog aku...(sampai blog aku nukilan si pengkarya yang dah lama tak update un aku update sekali)

Hahaha sejak kebelakangan ini aku sibuk dengan training aku...(training? ape kejadahnya training tetengah cuti sem neh?) hah ni nak habak mai ni...hang sume tau tak? bapak cek pi gatai tangan dia tulis name cek kat tournament jambori mountain bike... (hah keluar loghat utara hah)

mountain bike yang aku selalu guna...tapi ayah aku yang punya...
aku punya dia selalu bawa..katanya nak praktis basikal yang lebih berat..

Yessss korang sume mesti kata yang mountain bike ni hanya untuk orang2 yang agak berumur.. Caittt!! sape kata hah?? aku sembelih nak?? hahaha xdelah..well aku tak nafikan..malahan populariti mountain bike dalam kalangan belia di tempat aku tersangatlah kurang...(dalam banyak2 member aku, aku sorang je yang main mointain bike...yang lain sume merempit n ber'fixie'...kebanyakkannya lah...

Ni semua gara2 ayahanda aku...sebenarnya aku ni pemalas...aku training un bila ade dia je...(kalau dia takde aku pontenglah...hehehe) shhh jangan bagitau dia plak...hehehe...ok2...balik pada tajuk utama...dialah yang sebenarnya banyak memberi dorongan kepada aku...(hahaha ayat ambil hati kot2 kalau dia terbaca...=P)... katanya dia sukakan adventure...tapi yang jadi mangsa aku jugak kena follow... adoi3... =,=!

Tapi best memang best...aku paling best bila berkayuh malam..bila ramai2 kita dangan lampu masing2..huh marketlah plak...hehehe
parking sat! penat wooo!
Rasanya lagi best kalau aku ada kawan atau teman yang baya umur...tapi malangnya takde...yang ada un bila waktu tournament je bila kenal 2 3 orang pas uh langsung takde khabar berita...

Kalau nak ditanya tentang pengalaman, of course ada yang baik dan buruk betul tak? bagi aku yang dah 2 tahun berkecimpung dalam mountain bike ini pengalaman paling manis ialah bila dapat medal waktu jambori yang orang kata paling melampaulah kedasyhatannya...tapi aku berjaya habiskan...walaupun hanya mendapat tempat 35 bawah 18 tahun masa tahun lepas dan 200 lbey secara keseluruhan, tapi aku happy sangat sebab aku berjaya habiskan jambori yang orang panggil antara paling 'horror'...wuhhh!

Pengalama buruk uh hah jangan ceritalah...jatuh,jatuh dan jatuh..hah nilah paling common berlaku dalam kalangan mountain bikers.... pernah sekali aku tergolek dekat bukit curam..huh nsib baik basikal dah masuk parit..kalau tak mau aku dihempapnya...aku dah terbang masuk semak..hahaha!

aku dua dari kanan...nak tau sape sebelah kanan sekali uh???
hah tu ustaz aku...hehehe...unbelivable right?
Antara yang aku kenal, aku tak expect un beberapa orang yang aku kenal turut main...setakat ni ada 3 orang...first, ustaz sekolah smk seri kenangan (sekolah lama aku), (Ustaz Zolhisham), second Pengetua SMK Seri Kenangan jugak (Cg Jamil) dengan yang ketiga, seorang pakcik yang umur dia dekat 70 tahun, masih kuat untuk mengayuh mountain bike...(kadang2 aku cicit ooo)

Aku rasa setakat sini jelah dulu..esok aku kena berkayuh lagi..chiawww!




No comments:

Post a Comment