Wednesday, 7 November 2012

LINE Ohsem!

Aku kalau bab teknologi ni aku rasa akulah yang paling belakang sekali...hahaha....nak-nak lagi aku pakai android an...aku tengok member aku ada application yang menarik, aku tak tunggu...aku pergi kat playstore, download and use it...law berbayar, blackmarket alpha (for android) ada..hahaha! (opsss kantoi...)

Tapi yang ni lain sikit...aku terdetik nak tengok Playstore...sesaja nak tengok apa apps menarik..leh aku download...gua terjumpa ni...LINE...


Nampak macam menarik...aku terangkan sikit-sikit ok? yang dah tau tu tak payah nak kutuk-kutuk aku...aku tau aku kuno sikit weh...hahaha...ok tarik nafas dalam-dalam huh! 

LINE ni tak jauh beza dengan Whatsapp, Viber or Chat ON yang korang selalu gunakan untuk sms or call free...(biasalah...semua nak free zaman sekarang ni an?) bagi aku, lepas aku download, benda ni tak jauh beza dengan Viber + Whatsapp sebab leh call free and chat...

Tapi yang menariknya biasalah...selangkah ke hadapan...apabila kita chat guna Viber agak slow an? kita akan guna Whatsapp..

Tapi bila dah guna Whatsapp, tak leh call lak... terpaksa guna Viber..

Menu utama LINE

LINE pula adalah gabungan antara kedua-dua seteru ni...chat yang laju daripada Whatsapp dan boleh call free macam Viber...

Ni lagi sekor nak makan penampor aku..gampang kutuk aku...
Aku suka pasal smiley dia beso nak mampos...hahaha! animation memang best and tiptop...biasa benda bulat yang kuning tu je...cuba tukar jadi bear lak...hahaha!


Gua rasa memang patot gua update sebab
member gua secoit je bilangan dia...
 Pasal friend kita pula biasalah daripada nombor phone kita...tambahan dengan friend yang kita boleh add sendiri (ala-ala fesbuk!)

kau tengok, aku chat ngn Snoop Dog..hahaha  tapi ayat
dia ulang-ulang je...(kantoi komputer)

Korang sume juga boleh add artis-artis yang ada LINE...(and kebanyakkan Korea...gampang betul!)


Weh artis Malaysia sengkek ea?hahaha gurau3! arghhh
nape korea?!

And untuk pengetahuan korang LINE ada juga di Blackberry, IPhone and of course Android...hehehe...dengar khabarnya ada di PC juga..kalau aku tau nanti aku bagitau k...hahaha! sorry entry agak bosan...hehehe...

Tapi kesimpulannya LINE aku ohsem!!....hehehe...ape lagi...download lah!





13 comments:

  1. assalamualaikum ^^

    kalau nak cakap bab teknologi armieyrul orang yang paling belakang sekali, fiza lagi la kuno armieyrul.. skype pun tkde tahu =.=

    tapi animation dia comel.. fiza nak download jugak.. nanti boleh la kita chat dua.. hehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. of course boleh...law dah download gtw mirul...nnti mirul bagi link...hehehe =)

      Delete
  2. Replies
    1. hehehe...thanks3...hukhukhuk maluuu..hahaha!

      Delete
  3. nice sharing mirull..memang owesome :)

    ReplyDelete
  4. ada skit tak paham..tapi wat wat paham jer..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. leh tanya sue bee...xde masalah...=)

      Delete
  5. wahh..xtry lagi app line ni...kene test ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti dah ada ID jgn lupa share2 k...hehehe...leh add nnti...

      Delete
  6. tq 4 da info.... nk try download jugak lah hehe.. nti leh add eh hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh aje..jgn lupa share2 ID k?=)

      Delete