Thursday, 29 November 2012

Kaki Kafe Ber'Wifi'

Waaaa aku nak melalak leh tak? wuuuu esok dah kena balik penang...tak puaslah siot..macam kejap je cuti ni...member un ramai yang baru nak start cuti mana yang duduk kat politek tu...(weh aku dah nak balik lah woi!!)sampai hati korang...tak kurang jugak yang cuti kejap gila...(nak2 kawan aku nurse uh...sekali lagi aku cakap...dia laki!!)

Oklah memandangkan cuti pun dah nak abez, biarlah aku konklusikan ke mana aku menghabiskan masa aku seharian ketika cuti...

Bila aku cek2 balik siap buat bar chart ngn pie chart, table, peratus n degree...hah sume aku tipu..korang bulat-bulat percaya wat pe...hahaha!)...ok sambung cerita...bila difikirkan balik, kebanyakkan aku habiskan melepak di kafe-kafe yang mempunyai wifi...function-download memacam terutama movie...hahaha

Time orang belum cuti masa ari uh biasalah an...sume bangun pagi-pagi capai beg nak pegi sekolah...(setakat ni aku tak dengar lagi semua buku teks diganti dengan tablet bagi meringankan beban beg...so aku konklusikan semua pergi sekolah bawak beg...hehehe...)

Aku pun sama jugak..bangun pagi-pagi, siap bagai-bagai semua...capai beg LAPTOP and my destination- ke kafe yang mempunyai wifi laju...hahaha!

Dalam proses nak mencari kafe yang mempunyai wifi yang ohsem lajunya,memang memakan masa jugaklah...terutamanya duit un masyuk jugak keluar sebab mana ada owg minum plain water or skyjuice duduk sampai berjam-jam nak download movie an? mau bankrupt tauke kedai uh jadi taugeh...hahaha!

So setakat ni, aku cuma jumpa dua je kafe yang mempunyai wifi ohsem lajunya (kelajuan dikira pada waktu tidak ramai orang iaitu waktu pagi...)...yang pertama ialah Nanyang White Coffee kat OS..

ni bdk kaki menghabiskan kouta kafe...hahaha!
Wifi kat NY ni memag ohsem ketika pada waktu pagi masa orang tengah tak ramai nak bukak..pergh gasak aku download movie..hahaha...Lagi satu yang menyebabkan aku suka pergi sini ialah makan dorang murah (memanglah tak boleh challenge mamak atau warung punya sedap n murah tapi dalam golongan kafe-kafe memang murahlah dikatakan...)

Lagi satu tempat yang aku pergi ialah Old Town White Coffee kat os jugak...
old town...like 5 star restaurant wif full of bangla n nepal

Wifi dia memang ohsem lah beb...laju pun yer jugak...

lu tau mana dia sorok pasword wifi? kat blakang kertas yg ada tisu uh..
hahaha!
Tapi lecehnya kat Old Town ni makanan dia memang mahal nak mampos...aku pun tak faham kenapa...dah lah ramai pekerja bangla ke nepal kat dalam uh...benci aku dok2 memandang aku...(gay ke ape..?)

nampak sedap
Macam mana aku kata mahal? setakat ni ape pun makanan aku beli...mesti cecah 10 hinggit punya...sebab tax dia sampai 3 hinggt...wadefish!!

Secara totalnya memang aku akan pergi ke Nanyang...

Movie yang aku download? banyak jugaklah...hahaha!!(rasanya law pakai wifi kat umah memang bapak aku dah bising gila...sebab abez kouta download movie..hahaha!)

p/s..abang2 kat kafe uh janganlah cop muka saya wanted aww! sampai nak tukar pasword lak...hukhukhuk! law saya xde abg bankrupt aww..hahaha!

12 comments:

  1. nyenyenye...mirul kene balik penang....selamat menempuh sem 2...hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaaaaa noooo!! Nanak balikkk! itu yg dikomennya...uhukkkk!!

      Delete
  2. jangan degil!! kena balik..hahahah..budak engine kene rajin taww....kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaaaaa tanak3...bdk sowg ni pmalas sikit...hahhaa!:-P

      Delete
  3. Oh myyy....-.- mar tk lama lg nak cuti sem..woot woot! :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eleh suka lak wat pe?:-P owg cuti ag lamalah...:-P

      Delete
  4. sehari sepuluh hingget kau melabur situ kira okey la kan..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah banyak saham kat situ...hahahah!

      Delete
  5. ni mesti duduk lama gile..ni nnt kena halau ngan org kafe tu heheheh :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...law dia halau leh bankrupt kafe uh..hahaha!

      Delete